Permanente Make Up

Permanente Make Up

Er altijd perfect verzorgd uit zien, zonder enige moeite….

Onbezorgd naar de sauna gaan, intensief sporten, knuffelen met (klein-)kinderen, tranende ogen door hooikoorts of een allergie. Of gewoon omdat opmaken lastig is geworden door slechter zicht of er helemaal geen zin meer in hebben.

Herkent u dit allemaal? Dan kan Permanente Make Up voor u weleens dé oplossing zijn. Want hoe fijn is het om wakker te worden met een subtiele make up? Door de juiste Permanente Make Up krijgen uw ogen, lippen of wenkbrauwen nét dat beetje extra!

 

Voor wie is Permanente Make Up?

Permanente Make Up is een ideale oplossing voor iedereen die:

 • moeite heeft met opmaken met make up
 • geen zin heeft in opmaken met make up
 • weinig tijd heeft voor opmaken met make up
 • altijd een potlood of sjabloon gebruikt
 • geen volle of helemaal geen wenkbrauwen heeft
 • lijdt aan Alopecia (Areata en/of Totals) of Trichtillomanie – TTM
 • allergisch is voor haarverf – PPD – paraphenylenediamine
 • aan een chemokuur gaat beginnen of deze ondergaat
 • contactlenzen of bril draagt
 • erg veel traant, waardoor gewone make up niet blijft zitten
 • allergisch is voor make up of make up-remover
 • veel aan sport doet of vaak een sauna bezoekt
 • littekens of imperfecties heeft (zowel mannen als vrouwen)
 • na een haartransplantatie

De behandeling

Bij elke behandeling voor Permanente Make Up maken we allereerst kennis met elkaar en volgt er een duidelijk en uitgebreid intakegesprek. Van tevoren wordt ingegaan op de persoonlijke wensen, de vorm en de kleur van het pigment. Daarbij wordt er misschien al voorgetekend en veel met u overlegd om een eerlijk advies te kunnen geven. Wat wilt u bereiken met de Permanente Make Up? Waarom wilt u Permanente Make Up? Welke vorm past het beste bij u? En uiteraard welke kleur? De gehele behandeling, inclusief intake-gesprek, verdoving en pigmenteren duurt ongeveer 1,5 uur. De intake en de behandeling kan apart ingepland worden, maar kunnen beter in één behandeling worden uitgevoerd.

In de meeste gevallen is de pigmentatie direct na het zetten een stuk donkerder dan gewenst. In de eerste dagen na de pigmentatie zal het lichter worden. Doordat de opperhuid, ook vol met pigment, het deels zal afstoten. Dit kan gepaard gaan met wat schilfers. Na deze afstotingsfase ziet de pigmentatie er juist weer wat te licht uit. Daarom moet er een nabehandeling plaatsvinden.

De Permanente Make Up behandeling omvat altijd 2 behandelingen. Na circa 4-6 weken vindt de tweede behandeling plaats. Hierbij kunnen nog correcties aangebracht worden in vorm en kleur. Meestal is het resultaat na de tweede behandeling goed en blijft het pigment 1,5-2 jaar aanwezig. Er zitten minimaal 4 weken tussen elke behandeling omdat dan de opperhuid weer helemaal vernieuwd is, dit duurt namelijk ruim 30 dagen. Bij een nabehandeling moet daarmee rekening gehouden worden.

Na de behandeling krijgt u een verzorgende créme mee naar huis, welke u dient te gebruiken. Ook ontvangt u een overzicht van de nazorg-instructies en informatie over risico’s.

 

Hygiëne en veiligheid

In Nederland moet een Permanente Make Up specialist met apparatuur werken waar een hygiëne-module in geplaatst kan worden. Dit is de naald met daaromheen een naald-kapje waar het pigment in opgezogen wordt. Het hygiëne aspect zit in het feit dat er een rubbertje geplaatst is bij de overgang naar de bevestiging met de pen. Het voordeel hiervan is dat het pigment niet terug kan lopen in de pen. Hierdoor wordt de besmetting van de ene klant naar de andere voorkomen. Bij iedere behandeling behoort dan wel een nieuwe, steriele naaldmodule gebruikt te worden.

In Nederland is zelfs een wetgeving ontwikkeld die eisen stelt aan de veiligheid en hygiëne. Dit moet blijken uit een certificaat/vergunning dat in de behandelruimte aanwezig dient te zijn. Dit certificaat bewijst dat de salon aan alle eisen voldoet. Controle hierop geschiedt door de Keuringsdienst van Waren, die ook monsters afnemen van pigmenten en andere materialen waarmee gewerkt wordt. Deze wet is van kracht sinds 2007.

De veiligheid van de pigmenten is in Nederland sinds 2004 wettelijk gewaarborgd. Pigmenten die allergische reacties kunnen veroorzaken, of op een andere manier schadelijk zouden kunnen zijn, zijn verboden.

Doordat Permanente Make Up in de lederhuid wordt geplaatst, is deze pigmentatie hierdoor eigenlijk niet permanent. Door o.a. ultraviolet licht en door het natuurlijk vernieuwen van de huid door schuren/wrijving, zal de pigmentatie na 1-1,5 jaar gaan vervagen. Om de Permanente Make Up het mooist te houden adviseren wij om dit zeker elk jaar te laten bijwerken. Indien u al Permanente Make Up heeft kunt u altijd een gratis check door ons laten uitvoeren om te kijken of uw Permanente Make Up bijgewerkt moet worden. Dat is nog eens een goede service!

Indien u nog oude Permanente Make Up op de ogen, wenkbrauwen of lippen heeft, dan is een intakegesprek altijd noodzakelijk. Dit intakegesprek is gratis en vrijblijvend en dient ervoor onze klanten van het juiste advies te voorzien.

Foto’s van voorbeelden van Permanente Make Up kunt u vinden bij Foto’s PMU voor | na.