Huidproblemen

Pigmentvlekken v.a. €35,-

Couperose | Spider Naevi v.a. €39,-

Bloedblaasjes v.a. €39,-

Fibromen | Steelwratjes v.a. €35,-

Overbeharing | Elektrische epilatie v.a. €69,-

Wij bieden diverse behandelingen aan om van hardnekkige plekjes en vlekjes op of in uw huid af te komen. Onder het motto: “wat je niet kent, herken je niet”, adviseren wij al onze klanten hun plekjes en vlekjes éérst door een huisarts/dermatoloog te laten onderzoeken. Wanneer elke vorm van kwaadaardig weefsel in deze plekjes en vlekjes door een huisarts/dermatoloog is uitgesloten, kunnen wij u helpen aan de huidaandoening.

De behandelingen worden uitgevoerd door specialistes, welke bevoegd én bekwaam zijn de bijpassende apparatuur te bedienen. De behandeling kan door middel van o.a. coagulatie plaatsvinden.

Dit is een techniek waarbij huidweefsel en/of haarvaatjes, door middel van speciale stroomvarianten, snel en eenvoudig worden weggebrand of dichtgebrand. De behandeling is weefselvriendelijk en kent een korte behandelduur, voor kleine behandelingen staat u na 15 minuten weer buiten. Is er meer tijd nodig voor uw huidaandoening? Daar hebben wij een speciale Remove behandeling voor samengesteld.

Heeft u last van overbeharing of hardnekkige, ongewenste haargroei? Dan is onze effectieve behandeling d.m.v. elektrische epilatie wellicht een oplossing voor u.

Couperose

Couperose of teleangiëctasieën, ook wel voor het gemak tele’s genoemd, zijn chronisch verwijde bloedvaatjes. Ze komen meestal voor op wangen en de neus. Het is een veel voorkomende aandoening, die volkomen onschuldig is. Couperose wordt vooral gezien bij de ouder wordende huid en treedt meestal geleidelijk op. De vaatwanden worden zwakker doordat de elasticiteit van de bloedvaatjes afneemt. Het bestaat uit vele zeer kleine bloedvaatjes in de huid in het gelaat. De vaatjes verdwijnen nooit vanzelf. Couperose wordt door veel mensen als cosmetisch storend ervaren. Het is niet bekend hoe couperose precies ontstaat. Soms is het een gevolg van rosacea, een veel voorkomende ontstekingsreactie van de huid. In veel gevallen treedt het echter ook spontaan op, zonder voorafgaande ontstekingsverschijnselen. Uitgebreide blootstelling aan ultraviolette straling in zonlicht is een risicofactor voor het ontwikkelen van couperose.

Bloedblaasjes

Bloedblaasjes zijn kleine rode bultjes die in het algemeen niet groter dan een paar millimeter worden. Het is een kluwen van kleine oppervlakkige bloedvaatjes, die als cosmetisch storend kunnen worden ervaren. Vanaf het 30ste levensjaar kunnen bloedblaasjes ontstaan, maar meestal ontstaan ze rond het vijftigste levensjaar. Vrijwel iedereen heeft of krijgt bloedblaasjes, maar de één heeft er meer dan de ander. Ze ontstaan vanzelf en soms wordt het veroorzaakt door druk op of beknelling van de huid.

Fibromen

Steelwratje of fibroom is een goedaardige tumor van bindweefsel. Het zijn zachte elastische aangroeisels op de huid, variërend van 2 tot 5 millimeter groot. De uitstulpingen zitten met een klein steeltje vast aan de huid. Ze komen voor in grote groepen, maar kunnen ook solitair voorkomen. Meestal zijn ze huidkleurig, soms zijn ze bruin van kleur. Voorkeursplekken zijn de hals, rond de oogleden, op de romp, onder de borsten, in de liezen en de oksels.

Ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken zijn pigmentvlekken die onder de categorie zonnevlekken vallen. Uit onderzoek is gebleken dat rond de 80% van de mensen op 65 jarige leeftijd 1 of meerdere ouderdomsvlekken heeft. Vaak is dit het resultaat van blootstelling aan de zon. Ouderdomsvlekken komen vooral voor bij mensen met een lichte huid. De ouderdomsvlekken ontstaan daarom vooral op de handen en op het gezicht, alhoewel ze ook op andere plekken op het lichaam kunnen voorkomen. De pigmentcellen raken in de war waardoor ze meer pigment aanmaken op bepaalde plekken. De vlekken zijn vaak bruin van kleur, alhoewel ze ook rood of juist donkerder van kleur kunnen zijn.

In principe zijn ouderdomsvlekken ongevaarlijk, alhoewel ze in sommige gevallen een voorbode kunnen zijn van een melanoom, oftewel huidkanker. Als de vlek snel groter wordt of een rare, rafelige rand heeft is het aan te raden om contact op te nemen met een arts. Toch komt dit slechts in enkele gevallen voor. Het heeft geen zin om u zich daar zorgen over te maken. Meestal zijn deze vorm van pigmentvlekken ontsierend. Het toont aan dat de huid ouder wordt waardoor u er ouder uitziet.

De behandeling

De behandeling is vrijwel pijnloos, volkomen veilig en het resultaat is blijvend. Over het algemeen kunnen deze huidproblemen met slechts een aantal behandelingen verwijderd worden. Het kan zijn dat in de toekomst nieuwe huidaandoeningen ontstaan, deze kunnen ook weer door middel van o.a. de Sterex Blend verwijderd worden.

Na de behandeling kan de behandelde huid nog enkele uren wat rood zijn. Tevens kunnen er korstjes ontstaan. Deze verdwijnen binnen enkele dagen tot een week. Gedurende deze periode moet u voorzichtig zijn met het aantrekken van kleding en het afdrogen van de huid. Normaal gesproken treden er geen bijwerkingen op. Wanneer u echter aan de behandelde huid krabt, is er een risico op het ontstaan van littekentjes. Ook is het dan mogelijk dat er een infectie ontstaat, dit komt echter zeer zelden voor.

Let op!
Het kan zijn dat onze specialist beslist dat u geen goede kandidaat bent voor de gevraagde behandelmethode. In dat geval zal de specialist haar best doen om samen met u te kijken naar alternatieve behandelingen of oplossingen binnen onze praktijk.