Elektrische epilatie

 

Bovenlip v.a. €39,- en kuur (12x) €399,-

Kin v.a. €39,- en kuur (12x) €425,-

Hele gelaat (1x) €115,-

Hele gelaat (max 6x) €575,-

Oksels (medische indicatie) v.a. €69,- per behandeling

Bikinilijn (medische indicatie) v.a. €75,- per behandeling

 

Wij bieden diverse behandelingen aan om van hardnekkige ongewenste haargroei af te komen. Waar IPL/Laser tekort schieten in het effectief behandelen van overbeharing, zal elektrische epilatie d.m.v. de Sterex Blend het haarprobleem wél grondig aanpakken. Dit gebeurt door gebruik te maken van verschillende epilatie technieken: Diathermie-methode of Blend-methode. Het voordeel van deze methodes is dat we álle kleuren haar (blond, rood, grijs, wit, zwart, bruin etc.) kunnen behandelen, mits de haar dik genoeg is om te kúnnen bewerken.

Om de juiste methode en de dikte van het haar te kunnen bepalen, is er eerst een (gratis en vrijblijvend) intakegesprek nodig. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen, dan maken we direct een afspraak voor u.

De behandelingen worden uitgevoerd door specialistes, welke bevoegd én bekwaam zijn de bijpassende apparatuur te bedienen.

 

De methodes

Bij Diathermie wordt gebruik gemaakt van hoogfrequente wisselstroom. Met deze methode wordt een heel dun naaldje langs de haarschacht in haarfollikel gebracht tot aan de bodem van de haarfollikel. Aan de punt van deze naald ontstaat een grote stroomdichtheid waar een intense warmte wordt opgewekt. Door deze warmteontwikkeling vindt coagulatie plaats. De eiwitten van de haarpapil worden gecoaguleerd maar ook de bloedeiwitten in de haarvaatjes, die de haarwortel van voedingsstoffen voorzien worden gecoaguleerd. Na het vernietigen van de haarpapil kan geen nieuwe haar meer worden gevormd.

Naast de diathermie is er ook nog de blend methode waarbij gebruik wordt gemaakt van zowel gelijkstroom als hoogfrequente wisselstroom.

Bij Blend-therapie brengt men een fijn naaldje tot in de haarfollikel van het betreffende haartje en stuurt men een combinatie van twee stromen door het naaldje waardoor de haarfollikel definitief wordt vernietigd.

Het woord ‘blend’ betekend ‘mengen, samenvoegen’. De blendmethode is immers gebaseerd op het samenvoegen van twee stroomsoorten, namelijk de wisselstroom en de gelijkstroom. Deze stromen worden via een geleider – het naaldje – naar de haarfollikel geleid. Beide stroomsoorten hebben hun eigen specifieke werking op het weefsel van de haarfollikel. Bij het geven van gelijkstroom ontstaat een chemische reactie, waarbij base- of loogvorming optreedt. Door deze basevorming worden de cellen van de wanden van de haarfollikels aangetast. Hierdoor wordt de kans op nieuwe haargroei onmogelijk.

Bovendien vernietigd de hoogfrequente wisselstroom tegelijkertijd de haarpapil (voedingsbodem) en werkt zij als een katalysator die het chemische proces van base-vorming versnelt. Als gevolg wordt zowel haarfollikel als haarpapil volledig vernietigd waardoor en een definitief resultaat ontstaat.

Omdat de diameter van de naaldjes zeer gering is, wordt deze behandeling meestal zeer vlot verdragen en herstelt de huid van de behandelde zone vrij makkelijk binnen de week. De methode van behandelen is hetzelfde, echter deze techniek is minder pijnlijk voor de klant dan de diathermie methode.

 

De behandeling

De behandeling is vrijwel pijnloos, volkomen veilig en het uiteindelijke resultaat van elektrische epilatie is blijvend. Over het algemeen kan de overbeharing in een aantal behandelingen verwijderd worden. Het directe resultaat van de behandeling is dat de overtollige haartjes meteen verdwenen zijn. Het kan zijn dat in de toekomst op andere plekken in het gelaat nieuwe overbeharing ontstaat, deze kunnen ook weer door middel van de Sterex Blend verwijderd worden.

 

Na de behandeling

Na de behandeling kan de behandelde huid nog enkele uren wat rood zijn. Tevens kunnen er korstjes ontstaan. Deze verdwijnen binnen enkele dagen tot een week. Gedurende deze periode moet u voorzichtig zijn met het aantrekken van kleding en het afdrogen van de huid. Normaal gesproken treden er geen bijwerkingen op. Wanneer u echter aan de behandelde huid krabt, is er een risico op het ontstaan van littekentjes. Ook is het dan mogelijk dat er een infectie ontstaat, dit komt echter zeer zelden voor.

Let op!
Het kan zijn dat onze specialist beslist dat u geen goede kandidaat bent voor Elektrische epilatie d.m.v. de Sterex. In dat geval zal de specialist haar best doen om samen met u te kijken naar alternatieve behandelingen of oplossingen binnen onze praktijk.